Kur'an'i Tutarlılık Argümanı


Argümanımızın Formülüzasyonu şu şekildedir :


  1. Tanrı'dan geldiği iddia edilen bir metin evrensel olup, binlerce ayetten de oluşsa kendi içinde tutarsızlık barındırmamalı,modern bilimin spekülatif ve tartışmalı olmayan birden fazla delille desteklenen bulguları ile de tek bir tutarsızlık göstermemelidir.

  2. 6 bin küsür ayetten oluşan Kur'an'ın hiçbir ayetinde kendi içinde tutarsızlık mevcut     olmamakla,  kozmogonik,kozmolojik,jeolojik tüm tasfirlerinde modern bilimin
    herhangi bir  bulgusu ile tutarsızlık tespit edilmemiştir.

  3. Demek ki Kur'an'ın uydurulmamış olduğu en rasyonel çıkarımdır.


Giriş .

     Kur'an'i Tutarlılık Argümanı Kur'an'daki  çelişkisiz yapının üstüne kuru bir argümandır. Argüman sadece kendi içinde tutarlılık değil Modern  Bilim tasfirlerindeki tutarlılığı da kapsar. Nisa Suresindeki "Hâlâ Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı." (1) ayeti üstüne  kuruludur aslında Argüman Argümanın öncülleri basit anlaşılır ve kaçınılmaz bir biçimde sonuca götürür .Eğer 2. öncül
ispatlanırsa 3. öncğl istenmese de otomatik olarak gelmek zorundadır .


1.Öncül
Tanrı'dan geldiği iddia edilen bir metin evrensel olup, binlerce ayetten de oluşsa kendi içinde tutarsızlık barındırmamalı,modern bilimin spekülatif ve tartışmalı olmayan birden fazla delille desteklenen bulguları ile de tek bir tutarsızlık göstermemelidir.

Aklı başında hiçkimsenin bu öncülü eleştirmesi  beklenemez. Öncülün Çeşitli şekillerde modifiye edilmesi önerilebilir bu öncülün taraflı tarafsız Ateist Teist Deist Fideist herkes tarafından kabul edileceği bellidir.

2.Öncül

6 bin küsür ayetten oluşan Kur'an'ın hiçbir ayetinde kendi içinde tutarsızlık mevcut     olmamakla,  kozmogonik,kozmolojik,jeolojik tüm tasfirlerinde modern bilimin
herhangi bir  bulgusu ile tutarsızlık tespit edilmemiştir.

Bu öncül Argümanımızın kilit noktası olması özelliği taşımaktadir bu öncülün doğruluğunu ispatlarsak Argümanımızı da ispatlamış olacağız .ve 3. öncül kaçınılmaz bir biçimde doğru olmak zorunda olacaktır .

Kur'an Çelişkileri başlıkları altında iddialar ortaya atıldı. (2) Bu iddiaların temel hataları  Arapca dil yapısı hakkındaki bilgi yetersizliği ve Kur'an'ı bir bütün olarak değerlendirmemek  ve  halk tabiri ile cımbızlama yapmaktır. bu çelişki iddiaları zaten çürütülmüş iddialardır .Çelişki iddialarının tümünün açıklamaları mevcuttur. http://kusursuzkitap.blogspot.com.tr/ adresini ziyaret edilmesinin faydalı olacağı görüşündeyiz. www.ateistlerecevap.com benzeri siteler de  bu tür cımbızlama ve eksik dil bilgisinden kaynaklanan hata ve çelişki iddialarının  detaylı açaıklamalarını barındırmaktadır. Bazı kesimlerin bu çelişkileri hala ciddiye almasının altında yatan sebep bizim bu cevapları  İdeolojimiz sebebiyle vermiş olduğumuz ve bu cevapların gerçeği yansıtmıyor olmuş olduğu düşüncesidir.
Kur'an'ın hiçbir ayetinde a peygamberin yaşı x iken diğer bir yerde y olarak bahsedilmez. ya da Kur'an'ın  hiçbir ayetinde x fiil günahdır derken başka bir yerinde aynı x fiil için helaldir demez k  Kur'an'ın 23 yıl boyunca  canın boğazdağı olduğu kooşullarda  indirilmesi de göz önünde bulundurulmalıdır . 2 yıl sonraki  bir insanın dahi tüm karakteri çevre koşulları tecrübe etme gibi etkenlerle tamati iler değişebiliyor .bunlar göz önünde bulundurulmadan Argümanın anlaşılamayacağı kanatindeyiz.


Kur'an'ın asırlardır içinde bir tutarsızlık barındırmadığının anlaşılması çok önemlidir. Bunun için yaklaşık 80 yıl önce kendine Allah'dan mesaj geldiğini ve Ona bu kitabın(Risale-i Nur'un) yazdırıldığını söyleyen Said Nursi'den bir kaç örnek vereceğiz.

Said Nursi  Kitabında 'iradem dışında yazdırıldı' der (3) hatta ' Onlar Risale-i Nur'un Harika yüksekliklerini benim fikrim den zannedip dehşet almışlar' gibi bir çok yerde benzeri ifadeler kullanır.(4)  sadece bir örnek verip olayın ne kadar kritik hassas hatalara karşı duyarlı olduğunu göstereceğiz .

Said Nursi'nin dini kaynakları kullanarak elde ettiği verilere göre Evren'in yaşı 126 milyar, Dünya üzerinde hayatın başlagıcı 200 bin, insanın Dünya üzerindeki toplam ömrü Muhammed'in zamanına kadar 5600, ondan sonra da 1400 yıl olmak üzere 7000 yıldır.(5)

Evrenin yaşı gibi iddiaların  doğruluğunu gibi bariz konuları konuşmaya gerek dahi duymuyoruz.Din felsefesi ile ilgilenenlerin olaya hakim olduğunu düşünoyruz .Evrenin yaşını da dileyen araştırıp bu paradoxu görebilir çok değil bir asır önceki bir kitapdan bu kesit .Eğer Kuranda bu tarz bir hata olsaydı bunun elbette cevabı olamayacakdı .Ancak Kur'an'ın bize söylediği anlatmaya çalıştığı betimlediği Evren şu an Modern Bilim'in bize sunduğu evrenle aynıdır .

Konu ile alakalı  izlenmesini tavsiye etitğimiz  bir video




3. Öncül

Demek ki Kur'an'ın uydurulmamış olduğu en rasyonel çıkarımdır.

Bu sonuç ilk 2 öncülün doğruluğu halinde kaçınılmaz bir şekilde doğru olacaktır . Argümanın geçerliliği 2. Öncülde işlenmiştir .ilgili video Argümanın geçerliliğini anlayabilmek açısından yararlı olacaktır.

Not : ilerde güncellenebilir .

Kaynakça:

(1)   Kur'an-ı Kerim Nisa Suresi 82. Ayet

(2)   http://panteidar.wordpress.com/2009/10/27/kurandaki-celiskiler/

(3)   (Kastamonu lahikası s.102)

(4)   Tarihçeyi Hayat   sf. 898

(5)   http://tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nurs%C3%AE#cite_note-93
        http://www.islamkutuphanesi.com/turkcekitap/online/saidinursi_gercegi/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder